10/10
Pizzabar met pizza oven uit Napoli

Hoe herken je de Napolitaanse pizza?

Bij MIO MIO kun je genieten van een authentieke Napolitaanse pizza. Dat begint met het herkennen van echte kwaliteit. Een Napolitaanse pizza staat bekend om zijn eenvoud en vakmanschap. Het heeft een hoge, knapperige en toch luchtige korst en een zachte, smeuïge binnenkant. Het wordt traditioneel met de hand uitgerekt, waardoor de karakteristieke onregelmatige rand ontstaat. De toppings zijn van de hoogste kwaliteit, met de nadruk op verse en smaakvolle ingrediënten. Dit is wat een Napolitaanse pizza onderscheidt van andere pizza's: de perfecte balans tussen eenvoud, vakmanschap en hoogwaardige ingrediënten, die samen een onvergetelijke smaakervaring creëren.

Napolitaanse pizza van MIO MIO

Huisgemaakt pizzadeeg op Napolitaanse wijze

In ons restaurant streven we naar niets minder dan perfectie, ook als het gaat om het pizzadeeg voor onze Napolitaanse pizza's. Alles, van de pizza tot het dessert, wordt in ons restaurant zelf gemaakt, met de hand en met liefde. Het deeg voor de Napolitaanse pizza wordt bereid volgens een traditioneel recept, waar we drie dagen aan besteden om het te perfectioneren. Het resultaat is een deeg dat dun, luchtig en vol van smaak is, precies zoals het hoort te zijn. In ons restaurant wordt dit huisgemaakte deeg vervolgens gebakken in onze unieke houtoven, waardoor elke pizza een meesterwerk wordt. Kom langs en geniet van de allerlekkerste Napolitaanse pizza's die je kunt vinden in onze pizza- en wijnbar.

Reserveer een tafel

Sfeer in restaurant MIO MIO
Chefkok van MIO MIO pizzabar

Zó maken wij onze Napolitaanse pizza's

Ons deeg is het resultaat van een bewerkelijk proces dat voortdurend verandert en wordt aangepast op de omgeving. We beginnen met het maken van een "biga", een droge zuurdesem die minstens 24 uur rijpt. Daarna mengen we deze met water en bloem tot een deeg, dat opnieuw 24 uur mag rijpen. Vervolgens kneden we de bollen en laten we ze nog eens 8 uur rijzen. Dit proces vereist hoogwaardige ingrediënten; alleen zo kan het deeg deze lange productietijd aan.

Onze pizza's worden gebakken in een traditionele Napolitaanse oven, vervaardigd door de familie Manna uit Napoli. Deze oven weegt 3 ton en is opgebouwd met isolatielagen om de warmte perfect vast te houden. We stoken de oven met hout, een essentieel onderdeel van het traditionele pizza bakken. De Napolitaanse pizza's worden afgemaakt met Fiore di Latte en San Marzano tomaten. De San Marzano tomaten komen uit het vulkanische gebied van Italië en zijn vlezig, zoet en licht zuur. Fiore di Latte, een droge mozzarella vol van smaak, komt ook uit Zuid-Italië. Samen maken deze ingrediënten onze pizza's compleet.

Ingrediënten rechtstreeks uit Italië

Geniet van prachtige, eenvoudige gerechten met heerlijke producten uit Italië. Naast dat alles met de hand wordt gemaakt in ons restaurant, komen namelijk bijna alle ingrediënten rechtstreeks uit Italië. Dit stelt ons in staat om onze gerechten op een authentieke wijze te bereiden, zodat je kunt genieten van heerlijk Italiaans eten zoals het bedoeld is. Van onze Napolitaanse pizza's tot aan de antipasti en overheerlijke wijnen, elk ingrediënt draagt bij aan de smaakbeleving die je alleen bij MIO MIO vindt. Ontdek klassieke wijnen en verrassende nieuwe smaken, die perfect passen bij de verschillende gerechten.

Bekijk menukaart

Deeg maken voor Napolitaanse pizza
Verse Napolitaanse pizza van MIO MIO
Openingstijden
Maandag: 17:00 - 00:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 17:00 - 00:00
Vrijdag: 17:00 - 00:00
Zaterdag: 17:00 - 00:00
Zondag: 17:00 - 00:00
Keuken geopend tot 22:00 uur
Patroon

Napolitaanse pizza bij MIO MIO

Wil jij genieten van een overheerlijke Napolitaanse pizza in een leuk restaurant in de buurt? Kom langs bij MIO MIO in Weert. Onze menukaart wisselt regelmatig en is gebaseerd op de seizoenen. We willen je graag kennis laten maken met de diverse smaken die Italië te bieden heeft.

Bij MIO MIO geloven we in het delen van eten, zoals ze dat in Italië doen. Deel jouw Napolitaanse pizza met vrienden en familie en maak van jouw avond een onvergetelijke ervaring. En maak je geen zorgen als je je pizza niet helemaal op krijgt - we zorgen ervoor dat je het kunt meenemen voor de lunch de volgende dag, zodat je nog even kunt nagenieten van onze heerlijke Napolitaanse pizza. Kom langs bij pizzabar MIO MIO en laat je verrassen door authentiek Italiaans eten, waar onze Napolitaanse pizza's de ster van de avond zijn!

Reserveer je tafel online

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het